25-product_behang_glasvezel-header.webp

Glasvezelbehang 'n STERK STAALTJE BEHANG

IN EEN PASSENDE KLEUR 

Glasvezelbehang oftewel renovliesbehang is een zeer sterke behangsoort gemaakt van sterke fiberglasvezels en wordt vaak gebruikt om beschadigde muren te verbergen en te beschermen. Na het behangen wordt in de meeste gevallen strak afgewerkt met latex verf (gespoten of gerold). Het materiaal is stootvast, krimpt niet, brandvertragend, duurzaam en kan goed tegen vocht, wat het geschikt maakt voor verschillende ruimtes in huis, zoals badkamers en keukens. Dit type behang kan goed gereinigd en zelfs gedesinfecteerd worden.

Een groot voordeel van glasvezelbehang is dat het gemakkelijk kan worden overgeschilderd als je de kleur zat bent of als je de ruimte wilt veranderen. Of als je uitgekeken bent op een bepaalde kleur. Het motief van het behang blijft dan nog steeds zichtbaar, wat een interessant visueel effect kan geven.

Echter, met de opkomst van vliesbehang wordt glasvezelbehang inderdaad steeds minder gekozen. Vliesbehang heeft vergelijkbare voordelen als glasvezelbehang, zoals duurzaamheid en gemakkelijk overschilderen, maar het heeft niet de nadelen die glasvezelbehang kan hebben, zoals het zichtbaar blijven van het motief en het witte neutrale uiterlijk. 

Beide soorten behang hebben hun eigen toepassingen en voordelen, dus het hangt af van de persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van de ruimte bij het maken van een keuze tussen glasvezelbehang en vliesbehang. 

product_behang_glasvezel-sfeer1
product_behang_glasvezel-sfeer2